Browse By

Meja makan Ala Restoran Jepun, praktikal dan Cekap

Meja makan Ala Restoran Jepun

Meja makan Ala Restoran Jepun

Meja Makan Ala restoran? Boleh anda bayangkan bagaimana jika mempunyai dapur seperti ini di rumah? Ya, rumah akan berubah menjadi rumah makan ala Jepun seketika. Begitu selesai memasak, makanan langsung dihidangkan tanpa perlu menunggu lama.

Bagi sebahagian orang mungkin konsep meja makan yang menyatu dengan dapur seperti ini sudah tidak asing lagi kerana sudah biasa digunakan di restoran-restoran ala Jepun. Tidak sukar untuk menghadirkannya di rumah dan rasakan sensasi makan ala Jepun di dalam rumah. Konsep restoran Jepun umumnya memang masakan yang telah siap akan dihidangkan ke meja pengunjung yang tepat berada di depan sang chef.

4600desainrumah

Boleh dikatakan konsep dapur seperti ini sangat praktikal kerana dalam pembentangan makanan akan lebih berkesan waktu. Tidak hanya itu, pada saat merapikannya pun akan lebih mudah kerana berada pada satu tempat. Jadi, tidak ada lagi kata malas untuk membersihkan kawasan memasak.

Bagi anda yang mempunyai kitchen island pun boleh mengaplikasikan konsep seperti ini. Cukup dengan mereka bentuk top table agar dapat difungsikan sebagai meja makan. Tapi tunggu dulu kerana anda juga tentu harus menyediakan kerusi tambahan. Dengan begitu, dapur anda pun berubah menjadi restoran ala Jepun.

Leave a Reply

shares